Транзитні вантажні перевезення між північчю та півднем зросли майже на третину. Російський транзит до Ірану зростає швидшими темпами, ніж перевезення між Китаєм та Європою

Зростання попиту на вантажні перевезення  Середнім коридором (Middle Corridor) та Міжнароднім транспортним коридором «Північ-Південь» (INSTC) в Азербайджані фіксують від початку повномасштабної війни в Україні. Про це пише REUA з посиланням на RailFreight.

За перші 8 місяців 2022 року транзитні вантажоперевезення коридором схід-захід в Азербайджані зросли на 20%, а за маршрутом північ-південь – на 33%, про це повідомив Прем’єр-міністр Азербайджану Алі Асадов, якого цитує AzerNews.

Загалом за січень-серпень 2022 року в країні спостерігають збільшення товарообігу з країнами Каспійського регіону більш ніж на 45%.

У коридорі північ-південь обсяги транзиту зросли переважно через активізацію перевезень між Росією та Іраном. Коридор використовується для доставки російських товарів до південного порту Ірану, звідки вони відправляються до Індії, і навпаки.

Середній коридор — це коридор, що пролягає з Китаю до Європи через Туреччину. Ділянка Баку-Тблісі-Карс, що експлуатується з жовтня 2017 року, зробила транзит цим маршрутом набагато ефективнішим.

Позначки: , , , , ,