Сума арештованого майна, згідно з інформацією Офісу Генерального прокурора, становить понад 90 млн грн.

Суддя Шевченківського районного суду Києва, за клопотанням Офісу Генерального прокурора, наклав арешт на тепловози і вагони іноземної компанії, підозрюваної в ухиленні від сплати податків. Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Офісу Генерального прокурора.

“За клопотанням слідчого Головного слідчого управління ДФС, узгодженого прокурором Офісу Генерального прокурора, слідчим суддею Шевченківського райсуду Києва накладено арешт на тепловози і вагони, які є предметом фінансово-господарських взаємовідносин з фіктивними суб’єктами господарювання”, – йдеться у повідомленні.

Сума арештованого майна, згідно з інформацією Офісу Генерального прокурора, становить понад 90 млн грн.

“За даними слідства, в 2019-2020 роках акціонерне товариство з іноземними інвестиціями, 40% частки власності якого належить АТ” НАК “Нафтогаз України”, відобразило фінансово-господарські операції з низкою суб’єктів господарської діяльності з ознаками фіктивності закупівлі тепловозів і вагонів за значно завищеними цінами, ухилившись таким чином від сплати податків, за попередньою оцінкою, на суму майже 40 млн грн”, – додали в прокуратурі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом ухилення від сплати податків здійснюється Головним слідчим управлінням ДФС при процесуальному керівництві Офісу Генерального прокурора (ч. 3 ст. 212 КК України).

Також наголошується, що вживаються заходи щодо встановлення всіх учасників схем ухилення від сплати податків.

 

Позначки: , , , ,