Локомотиви будуть виготовлені на заводах Alstom у Казахстані.

Компанія Alstom та Қазақстан темір жолы (КТЖ) підписали у Франції кілька угод у сфері виробництва локомотивів та систем залізничної автоматики.

Повідомляє REUA з посиланням на Railway Gazette.

Згідно угоди Alstom братиме участь у подальшому оновленні локомотивного парку КТЖ, трансфері технологій та розширенні сервісних потужностей.

Зазначається, що партнерство Alstom та КТЖ буде розширено угодою про постачання електровозів KZ8A протягом 2023-2029 років. За цей час Alstom поставить КТЖ 245 електровозів, як для пасажирських, так і вантажних перевезень.

Левова частка замовлених локомотивів – 160 моделей KZ8A нового покоління – будуть використовуватися для вантажних перевезень.

Електровози будуть виготовлені на заводах Alstom у Казахстані.

Компанія Alstom також має намір співпрацювати з КТЖ у сфері альтернативних технологій тяги для скорочення викидів вуглекислого газу:  поїзди на водневому паливі та з живленням від тягових акумуляторних батарей.

Крім того, Alstom та залізниці Казахстану створять центр компетенцій у галузі систем централізації.

Нагадаємо, що у Казахстані діє спільне підприємство електровозобудівний завод EKZ в Нур-Султані, Казахстан.

Зазначимо, що в 2014 році азейбаржанська залізниця ADY підписала з Alstom контракт на поставку 50 електровозів змінного струму на суму 288 мільйонів євро. 40 вантажних локомотивів Prima T8 AZ8A для експлуатації на перевезеннях за маршрутом Баку-Тбілісі-Карс  виготовили на СП «ЕКЗ» компанії Alstom у Казахстані. Alstom завершив контракт із виробництва електровозів для Азербайджану на початку цього року.

 

 

Позначки: , , ,