Французький виробник рухомого складу Alstom та європейська компанія з лізингу рухомого складу Akiem підписали рамковий контракт на 100 мультисистемних локомотивів Traxx Universal (MS3).

Тверда частина замовлення включає 65 локомотивів. Загальна сума рамкової угоди становить понад 500 млн євро.

Мультисистемні локомотиви Traxx оптимізують енергоспоживання та можуть здійснювати як вантажні, так і пасажирські перевезення зі швидкістю до 160 км на годину. Вони охоплять діяльність у 12 європейських країнах: Німеччині, Австрії, Швейцарії, Франції, Італії, Бельгії, Нідерландах, Люксембурзі, Угорщині, Польщі, Чехії, Словаччині.

Нова рамкова угода з Alstom дозволить Akiem сприяти оновленню вантажних залізничних і міжміських пасажирських перевезень у Європі.

Як унікальна функція для багатосистемних локомотивів, частина з них буде доставлена з функцією «останньої милі» на дизельному паливі або акумуляторі, що дозволить отримати доступ до портів, терміналів або промислових об’єктів без необхідності використання маневрового локомотива.

Усі локомотиви будуть оснащені провідною системою сигналізації ATLAS, бортовим рішенням Alstom для Європейської системи керування поїздами (ETCS). Ця система поставляється з найширшим охопленням країн і ліній, як в ETCS, так і для роботи застарілої системи, а також чудову архітектуру два з трьох.

Поставки локомотивів заплановані на 2025–2028 роки.

Про це інформує REUA  з посиланням на Global Railway Review

Позначки: , ,