Європейський Союз запроваджує блокаду російських і білоруських автоперевізників, а також забороняє російським суднам заходити до портів ЄС

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн оголосила про 5-ий пакет санкцій Європейського Союзу проти росії та її поплічників, повідомляється на сайті Єврокомісії.
Зокрема, впроваджується заборона:
  •  доступу до портів ЄС для російських суден та суден, які перебувають у російському управлінні;
  •  доступу до автотранспортної системи Євросоюзу для російських і білоруських автотранспортних операторів.
Міністр інфраструктури Олександр Кубраков подякував своїм колегам, Міністрам транспорту з країн Євросоюзу, які відстоювали впровадження санкцій, та зазначив, що світ все більше гуртується проти країни-терориста:
«Ці рішення означають майже повну торговельну ізоляцію окупанта, який попри антилюдські дії в Україні, все ще міг працювати на європейських ринках. Тепер цього не буде, адже автомобільні, морські та авіаційні шляхи закриті. Вже у короткостроковій перспективі ми зможемо спостерігати масштабний негативний вплив нових санкцій на економіку як росії, так і білорусі.» — прокоментував  Кубраков.
Окрім санкцій щодо роботи логістичної системи, у 5-ий пакет санкцій Євросоюзу входить заборона імпорту вугілля з рф у сумі 4 млрд євро на рік, повна заборона операцій із чотирма ключовими російськими банками, подальші заборони на експорт на суму 10 млрд євро у окремих галузях (передові напівпровідники, машини та транспортне обладнання), нові заборони на імпорт на суму 5,5 млрд євро, а також адресні заходи — заборона на участь російських компаній у державних закупівлях у ЄС та виключення будь-якої фінансової підтримки для російських державних органів.
Позначки: , , ,