Дизель-електричний гібрид «Dual Power» може розвинути швидкість до 160 км/год на електричній тягі та до 120 км/год на дизельній.

У Польщі на станції Бидгощ Головна помітили локомотив Pesa Gama з позначкою «Dual Power», повідомляє NaKolei.pl.

Вперше Pesa Bydgoszcz повідомила про розробку прототипу гібридного локомотива у липні 2021 року, під час презентації Стратегії 2025+, в якій анонсувалося створення нових поїздів зі швидкістю 160 і 200 км/год, а в подальшому навіть на 250 км/год. Також були представлені концепції розвитку локомотивів з платформою Gama.

Pesa повідомила, що розробляє на базу платформи Gama повноцінний дизель-електричний гібрид «Dual Power», який розганятиметься до 160 км/год на електричній тягі і до 120 км/год на дизельній. Реалізація проєкту гібридного локомотива Pesa відбулася за підтримки Національного центру досліджень і розробок.

Наступним кроком виробника з розвитку локомотивної платформи Gama має стати багатосистемний локомотив (для енергосистем 3 кВ, 15 кВ та 25 кВ), який би розганявся до 200 км/год.

Нині на польських коліях можна зустріти дизельні потяги Gama, які курсують потягами PKP Intercity на неелектрифікованих маршрутах, та електровози Gama Marathon, які використовуються вантажними перевізниками з модулем доступу, що дозволяє працювати, наприклад, на під’їздах.

Співпраця з ПКП Інтерсіті та ІПС «Табор»

Транспортний засіб створено завдяки співпраці Pesa з PKP Intercity та Інститутом залізничного транспорту «Табор», в рамках якої мав бути створений новий двосистемний тепловоз, розроблений виробником Бидгощ, відповідний з вимогами TSI. PKP Intercity виступає тут консультантом і є суб’єктом управління т. зв контрольована експлуатація, тобто випробування протягом перших 12 місяців з моменту виробництва. Однак транспортний засіб належить виробнику з Бидгоща.

Позначки: , , ,