Від 2020 року прямі контейнерні потяги прямували за маршрутом з Китаю в Україну, нині вперше відправлено потяг у зворотному напрямку.

28 вересня із залізничної станції Київ-Ліски відправився перший в історії незалежної України прямий контейнерний поїзд до Китай з експортним вантажем, повідомляє ЦТС.

У складі контейнерного потягу за маршрутом Київ-Сіань вирушили 43 сорокафутових контейнера з вантажем пиломатеріалів.

Фото ЦТС

Фото ЦТС

Організаторами історичного рейсу виступили ТОВ “Схід Лайн”, АТ “Укрзалізниця”, філія УЗ ЦТС “Ліски” за допомогою ТОВ “Будівництво та експлуатація порту вільної торгівлі в Сіані”.

У церемонії відправки поїзда взяли участь посол КНР в Україні Фань Сяньжун, і. о. голови правління АТ “Укрзалізниця” Олександр Камишин, перший заступник міністра інфраструктури України Василь Шкураков, заступник міністра економіки України Михайло Лев, глава Державної митної служби Павло Рябікін та інші.

“Сьогодні вперше з України вирушає до Китайської Народної Республіки поїзд, який повезе вантажі вітчизняного виробництва в Китай. У червні цього року Україна і Китай підписали угоду, яка спрямована на реалізацію спільних українсько-китайських проектів в галузі інфраструктури. Це дозволить нам на вигідних умовах залучити фінансові ресурси для розвитку української інфраструктури “, – зазначив перший заступник міністра інфраструктури Василь Шкурак.

По шляху проходження поїзд подолає майже 10 тис. км територією чотирьох країн. Організатори заходу відзначили, що “експортний вантажопотік відпрацьовувався протягом трьох місяців з урахуванням досвіду, отриманого під час запуску імпортних контейнерних поїздів”.

Нагадаємо, що в середині вересня до Києва з Чунцина прибув контейнерний поїзд, який доставив 62 контейнера. Цей поїзд став 50-м, відправленим з КНР в Україну.

Курсувати на регулярній основі прямі контейнерні поїзди між Китаєм і Україною почали влітку 2020 року.

Позначки: , , , , ,