DB Engineering & Consulting GmbH консультуватиме Укрзалізницю щодо підвищення енергоефективності

Укрзалізниця уклала договір із консорціумом DB Engineering & Consulting GmbH, який надаватиме товариству консультаційні послуги в галузі підвищення енергоефективності. Результатом співпраці має стати підготовка інвестиційного плану енергоефективності та формування нової системи енергоменеджменту Укрзалізниці, повідомляє пресслужба УЗ.

Формування інвестиційного плану енергоефективності Укрзалізниці є частиною зобов’язань перед Європейським банком реконструкції та розвитку щодо проєкту електрифікації залізничного напрямку Долинська — Миколаїв — Колосівка.

В.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін розраховує, що співпраця з німецьким консультантом DB допоможе компанії зменшити експлуатаційні витрати:

«Залізниця потребує сучасних підходів для зменшення експлуатаційних витрат, підвищення надійності залізничного транспорту та його екологічності. І це не тільки вимога наших фінансових партнерів, сьогодні цього вимагає час», — зазначив Олександр Камишін.

За умовами договору DB Engineering & Consulting GmbH впродовж 1,5 року має підготувати інвестиційний план енергоефективності з визначенням пріоритетних заходів. Також будуть розроблені рекомендації та дорожня карта щодо отримання сертифікату ISO 50001 й представлена нова система енергоменеджменту Укрзалізниці.

Зазначається, що реалізація договору з консультантом DB відбуватиметься коштом спеціального фонду акціонерів ЄБРР (СФА), який надасть Укрзалізниці безповоротний ґрант у сумі близько 370 тис. євро.

Консорціум DB Engineering & Consulting GmbH визначено консультантом Укрзалізниці за результатами тендерної закупівлі за правилами та процедурами ЄБРР. Технічне завдання на надання консультаційних послуг було розроблено ЄБРР спільно з фахівцями Укрзалізниці.

Підвищення енергоефективності є пріоритетом для АТ «Укрзалізниця», зокрема, команда Міністерства інфраструктури ініціювала проєкти електрифікації колій та оптимізації закупівель електроенергії напряму від виробника — ДП «Енергоатом».

Про готовність переймати досвід німецької сторони в управлінні інфраструктури йшлося на зустрічі 13 серпня 2021 року Міністра інфраструктури України Олександра Кубракова з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччини Анкою Фельдгузен за участі в.о. голови правління Олександра Камишіна. Міністр анонсував можливість подальшого залучення DB в управлінські процеси УЗ.

Позначки: , , , , , ,