З представниками DB Engineering&Consulting GmbH керівництво Укрзалізниці провело серію зустрічей, розраховуючи на двосторонню співпрацю.

В товаристві повідомили, що німецьких колег ознайомили з роботою пасажирських депо Укрзалізниці та філії «Українська залізнична швидкісна компанія» АТ «Укрзалізниця», а також спільно обговорили питання вдосконалення сервісів і всієї вертикалі пасажирських перевезень.

Повідомляється, що сторони розглядають можливу співпрацю під час механізмів втілення PSO-контрактів, питання тарифу на доступ до інфраструктури, налагодження транспортної аналітики і використання відповідних IT-рішень, розробки технічного завдання на рухомий склад, тощо.

Нагадаємо, в лютому 2020 року АТ «Укрзалізниця» підписало з компаніями Deutsche Bahn AG та DB Engineering & Consulting GmbH Меморандум про взаєморозуміння щодо стратегічного співробітництва, метою якого було надання Укрзалізниці необхідної управлінської та технічної допомоги у сфері вантажних, пасажирських перевезень, інфраструктури, надання послуг і технічного обслуговування. Повідомлялось, що Меморандум укладено терміном на три роки, орієнтовний термін стратегічної співпраці – до десяти років. Проте далі про партнерство не інформували.

З липня 2019 року DB Engineering & Consulting розпочав співпрацю з Қазақстан темір жолы, що спрямована на стабілізацію економічних показників і підвищення якості обслуговування національної залізничної компанії Казахстану та передбачає надання взаємної підтримки у сфері пасажирських перевезень, сприяння в питанні розширення географії маршрутів вантажних перевезень.

DB Engineering & Consulting (DB E&C) – міжнародна інжинірингова та консалтингова компанія Deutsche Bahn, яка надає консультативні послуги щодо впровадження інфраструктурних проєктів в Німеччині та в усьому світі.

Позначки: ,