Wabtec уклала меморандум про взаєморозуміння з General Motors, що передбачає адаптацію для застосування на локомотивах двох технологій GM – тягових акумуляторних батарей системи Ultium і системи паливних елементів на водні Hydrotec.

General Motors Co (GM.N) буде поставляти електричні батареї та системи водневих паливних елементів для локомотивів Wabtec Corp (WAB.N), повідомляє REUA з посиланням на Reuters.

Wabtec у відповідь на попит залізничної галузі щодо усунення викидів вуглецю розробляє локомотиви, які живляться від електричних батарей та водневих паливних елементів. Компанія нині випробовує модель електричного локомотива FLXdrive і має намір побудувати локомотив другого покоління, поставки якого заплановані на 2023 рік.

“Залізнична галузь перебуває на межі стійкої трансформації із введенням батарей та водню для живлення локомотивних парків”, – йдеться у заяві керівника Wabtec Рафаеля Сантани.

Ultium є ключовим продуктом GM, стратегія якої спрямована на розгортання ефективних та економічно вигідних електромобілів. Укладення угоди з Wabtec допоможе розподілити витрати на розробку акумуляторів більшого обсягу.

Акумулятори Ultium від GM виготовлятиме спільне підприємство компанії з південнокорейським виробником акумуляторів LG Energy Solution (051910.KS) на заводах в Теннессі. Водневі системи паливних елементів будуть зібрані спільним підприємством GM з Honda (7267.T) у штаті Мічиган.

Минулого місяця компанія Wabtec оголосила, що повністю електричний локомотив FLXdrive під час випробувальної програми з BNSF Railway (BNISF.UL) у Каліфорнії продемонстрував зниження споживання палива та викидів парникових газів всього поїзда на більш ніж 11%, що відповідає заощадженню понад 1630 л дизельного палива, у повітря не потрапило 69 тонн викидів CO2. Wabtec також розробляє локомотиви на водневих паливних елементах.

Електричний локомотив вагою 195 тонн, ємністю акумулятора 2,4 мегават-години (МВт-год), використовує 18 000 літій-іонних акумуляторних елементів, про це заявив головний технологічний директор Wabtec Ерік Гебхардт. Акумулятор генерує енергію в основному за рахунок рекуперативного гальмування.

Компанія має намір побудувати електричний локомотив другого покоління з ємністю акумулятора понад 6 МВт-год. ​​Цей рівень, за його словами, може зменшити споживання палива та викиди вуглецю до 30%. Гебхардт порівняв цю потужність із 100 автомобілями Tesla.

Wabtec очікує розпочати відвантаження електровоза другого покоління в середині 2023 року, сказав він. Компанія не розкривала цільові показники обсягу.

Позначки: , , , , , , , , ,