ЄБРР готовий надати кредит у 150 млн євро.

Ілюстративне фото

Україна надала АТ “Укрзалізниця” державні гарантії для кредиту Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) в розмірі 150 млн євро на електрифікацію ділянки залізниця Долинська-Миколаїв-Колосівка, що є частиною коридору Транс’європейської транспортної мережі (TEN-T) в межах країни, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Фінансування проєкту буде здійснюватися за залучені кошти ЄБРР і ЄІБ на загальну суму близько 366 млн євро (з ПДВ). Планується електрифікувати 148 км залізниці, облаштувати понад 111 км нової залізничної колії.

Архівне фото

Початок реалізації Фази І проєкту з електрифікації залізничного напрямку Долинська-Миколаїв заплановано на ІІІ квартал 2021 року.

Нагадаємо, 30 січня 2020 року Укрзалізницею спільно з ЄБРР та ЄІБ оголосили тендер, за результатами якого мають бути закуплені роботи з електрифікації ділянки Долинська—Миколаїв. 4 грудня 2020 року відбулося автоматичне відкриття тендерних пропозицій на закупівлю робіт по Фазі І (електрифікація ділянки Долинська—Миколаїв). З 267 компаній, які виявили інтерес до проєкту, до участі у тендері допущено 6 компаній.

Наступним кроком стане початок розробки тендерної документації для Фази ІІ (електрифікація ділянки Миколаїв—Колосівка).

Позначки: , , , , , ,