У напрямках, що ведуть до основних морських портів країни, під час пікових сезонів перевезень відчувається дефіцит провізної спроможності залізничної інфраструктури. Це призводить до обслуговування лише тих, хто заплатить найбільшу ціну. Врешті-решт, відбувається погіршення сервісу, або навіть відмова у перевезенні для багатьох вантажовідправників, і, в першу чергу для вагонних відправок. Якщо вважаєте, що наведений опис стосується українських реалій, то – «ні». Подібні проблеми виникають і в розвинених залізничних системах. Як їх вирішують?

Доктор технічних наук, професор кафедри управління експлуатаційною роботою УкрДУЗТ, діючий член Транспортної академії України Андрій Прохорченко досліджує проблему монопольного впливу залізниць на вартість перевезень у пікові сезони та механізми їх регулювання, що дозволяють стимулювати залізничні компанії до зменшення дефіциту провізної спроможності власної залізничної мережі.

Андрій Прохорченко, Д.т.н., професор кафедри управління експлуатаційною роботою УкрДУЗТ

Тема його виступу на конференції “Залізниці України: розвиток та інвестиції 2020”

КАНАДСЬКИЙ ДОСВІД РЕГУЛЮВАННЯ ЗАЛІЗНИЧНИХ ПЕРЕВЕЗЕНЬ ЗЕРНОВИХ ВАНТАЖІВ В ПІКОВІ СЕЗОНИ НАВАНТАЖЕННЯ

Спікер:

Андрій Прохорченко,

Д.т.н., професор кафедри управління експлуатаційною роботою УкрДУЗТ

Андрій Прохорченко вважає, що розуміння ринкових правил може дозволити залізничній галузі України позбавитись багатьох невирішених проблем управління в пікові навантаження та стабілізувати розвиток транспортної інфраструктури.

 

Позначки: , ,