Укрзалізниця запустила три нові графікові контейнерні поїзди для перевезення зернових вантажів. Вони курсують зі станції Чорноморськ-Порт до Балина, Гнівані та Старокостянтинова.

АТ «Укрзалізниця» організувало вже 27 контейнерних поїздів, 22 з яких курсують регулярно. Такий сервіс, переконують в УЗ, утричі скорочує обіг рухомого складу та сприяє зниженню кінцевої вартості перевезення вантажу до 25%, повідомляє прес-служба компанії.
«Наразі Укрзалізниця експлуатує майже 150 зернових контейнерів, які використовуються для перевезення зернових вантажів від елеваторів до морських портів. Конструкція цих контейнерів дає змогу вивантажувати зерно відразу на судно, що значно пришвидшує процес перевезення, а отже, зменшує його вартість», — розповів Євген Кравцов, голова правління АТ «Укрзалізниця».
За його словами, загалом з початку року перевезено 248,28 тис. контейнерів у двадцятифутовому еквіваленті (ДФЕ), що на 10% більше аналогічного показника минулого року.
«З початку року ми запустили 10 нових контейнерних поїздів, чотири з яких — міжнародні. Наразі 1,7 % від загальних обсягів вантажів перевозиться у контейнерах», — резюмував Євген Кравцов.
Позначки: , , ,