Укрзалізниця провела перші аукціони на «ProZorro.Продажі» з продажу послуг на перевезення в зерновозах власності компанії за маршрутними відправками.

Маршрутні пропозиції Учасникам ринку перевезень Укрзалізниця запропонувала 10 маршрутів по 54 вагони, загалом це 540 вагонів. У торгах змагалося п’ять компаній. У боротьбі за лот вони збільшили початкову вартість зерновоза з 1055 грн за добу користування до 1802 грн. Переможець аукціону зможе замовити послугу перевезення за маршрутом з однієї зі станцій відвантаження впродовж березня цього року, але не частіше, ніж через добу. Андрій Рязанцев, директор з економіки і фінансів АТ «Укрзалізниця»: «Аукціон засвідчив, що перевізники готові платити на понад 70 % більше за початкову вартість зерновоза в складі маршруту. Особливо у маршрутних відправках зацікавлені великі компанії. Укрзалізниця збільшила обсяги маршрутних відправлень зернових і вперше запропонувала ринку придбати цю послугу через відкритий і прозорий аукціон. Він підтвердив, що маршрутні відправки зерна затребувані в учасників ринку. Електронні аукціони «ProZorro.Продажі» сформували діапазон ринкових цін на вагони власності Укрзалізниці». Вагони уроздріб Повагонні відправки коштують ще дорожче. Вартість послуг користування зерновозом зафіксована у діапазоні 2500,01-3500,01 грн при стартовій вартості 1055 грн, а піввагона — від 961 до 1048 грн при стартовій вартості 819 грн. Такі результати ще 11 торгів від 13 лютого, на яких клієнтам УЗ запропонували придбати послуги на перевезення у 50 зерновозів та 100 піввагонів. Враховуючи раніше проведені торги, середньозважена ціна за користування рухомим складом Укрзалізниці становить: піввагоном —  1111 грн (без ПДВ), зерновозом — 2225,19 грн (без ПДВ).
З 15 лютого на торги виставлятимуть пропозиції рухомого складу ширшої номенклатури: лоти піввагонів та хопер-зерновозів доповнять криті вагони.Позначки: , , ,