«Запоріжсталь» продовжує ремоторизацію рухомого складу підприємства. У проєкт модернізації локомотивної тяги комбінату буде інвестовано близько 50 млн гривень.

У 2018 року три з чотирьох запланованих до оновлення машин ТГМ-4 для «Запоріжсталі» модернізував Миколаївський тепловозоремонтний завод, ще один локомотив – оновив Запорізький тепловозоремонтний завод. У 2019 «Запоріжсталь» виконає ремоторизацію локомотива власними силами. Завдяки ремоторизації витрати пального знижуються до 30%, споживання ПММ – на 50%.

Ростислав Шурма, генеральний директор «Запоріжсталі»:
Дефіцит локомотивної тяги – один з найбільш гострих питань для української промисловості, яка не вирішується на державному рівні протягом багатьох років. Ми знайшли для себе економічно обґрунтоване рішення, коли ремоторизували перший тепловоз у 2017 році і розробили комплексну програму з оновлення парку локомотивів.

Ремоторизація тепловоза передбачає заміну двигуна на новий, більш ефективний мотор виробництва американської компанії Cummins. В ході ремонту також модернізують гідравлічну передачу і колісні пари, посилять гальмівну систему. Особливу увагу приділять новому захисту кабіни від дії підвищених температур і поліпшенню умов праці персоналу.

Позначки: , , ,