Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України пропонує уряду затвердити перелік товарів, які не можуть бути поміщені у митний режим тимчасового ввезення з умовним частковим звільненням від оподаткування митними платежами. На сайті відомства оприлюднено відповідний проєкт постанови Кабінету Міністрів України.

До переліку відповідних товарів пропонується внести залізничні вагони.  На думку авторів проєкту, таке рішення сприятиме оновленню залізничного рухомого складу української залізниці продукцією вітчизняних підприємств:

Реалізація проєкту постанови дозволить українським вагонобудівним підприємствам наростити обсяги виробництва та реалізації своєї продукції, а також сприятиме оновленню рухомого складу української залізниці. Проєкт постанови не є регуляторним актом та не матиме впливу на суспільні відносини.

Зазначається, що проєкт наказу було розроблено за результатами звернень українських підприємств-виробників залізничного рухомого складу та об’єднань підприємств, зокрема, ПАТ “Крюківський вагонобудівний завод”, ПАТ “Азовмаш”, ПАТ “Дніпровагонмаш”, Федерації роботодавців транспорту України тощо

Нагадаємо, тиждень тому МІУ оприлюднило проєкт наказу щодо нового порядку заборони експлуатації вантажних вагонів, яким пропонується заборонити подовжувати строк служби напіввагонів та зерновозів понад полуторний призначений термін.