Вагон, що спричинив вчорашню аварію на станції Воскобойня-Верхньодніпровськ Придніпровській залізниці та призвів до сходу ще трьох вантажних вагонів, мав подовжений термін експлуатації. Таку інформацію та фото винуватця інциденту опублікував Володимир Іващенко, директор компанії «ТАС-Логістик». Два нових вагони саме цієї компанії постраждали під час вагонотрощі.

Андрій Павлушин, генеральний директор «ОТП Лізинг», яка профінансувала придбання нових вагонів для «ТАС-Логістик»  уточнює:

Наш новий вагон, який було виготовлено на Дніпровагонмаш для Otpleasing и TAS logistic, їхав в контакті з дуууууже старим вагоном, який в результаті зійшов з рейок. Тепер наш новий вагон, який їхав з заводу, теж зійшов и потребує заміни колісніх пар.

Geplaatst door Владимир Иващенко op Dinsdag 21 juli 2020

Володимир Іващенко, директор «ТАС-Логістик»:

39-ти річні бокові рами та балки!!

Сьогодні в Україні по залізничних коліях загального користування курсують 92 037 вантажних вагонів з вичерпаним терміном експлуатації. Власники таких продовжених вагонів наполягають на тому що це не мотлох, що такі вагони не гірше нових …
Сьогодні вранці один такий вагон просто розсипався по ходу руху, це стало причиною сходження ще двох вантажних вагонів і локомотива, який йшов на зустріч…

Володимир Іващенко закликає заборонити продовження терміну експлуатації вагонів.

Наразі причину залізничної аварії розслідує спеціальна комісія у складі спеціалістів АТ «Укрзалізниця» та регіональної філії «Придніпровська залізниця».

Нагадаємо, «ТАС-Логістик» з 2017 року працює над розширенням власного парку рухомого складу: у вересні 2019 року компанія отримала фінансування від «ОТП Лізинг» на 400 млн грн для придбання 750 вагонів-зерновозів, цьогоріч у червні виділено кошти на придбання ще 350 зерновозів

Основним виробником вантажних вагонів для «ТАС Логістикс» є «Дніпровагонмаш» (Кам’янське). Обидві компанії контрольовані фінансово-промисловою групою «ТАС», засновником та основним акціонером якої є Сергій Тігіпко.