Найбільший контейнерний залізничний оператор «Transcontainer» закриває дочірню компанію Transcontainer-Slovakia (TCS) в Словаччині. Це питання стоїть в порядку денному засідання ради директорів «Transcontainer» на 14 лютого.

«Transcontainer» вже припинив орендувати термінал «Добра» на кордоні Словаччини і України, повідомив представник російського оператора. Закриття TCS в Словаччині пов’язано з переорієнтацією обсягів перевезень на термінал в білоруському Бресті.

«У зв’язку з розвитком перевезень за маршрутом Китай-Достик-Брест-країни ЄС і більш привабливими тарифними умовами відбулося перемикання частини транзитних контейнерних перевезень з терміналу Добрі на термінал Брест, в результаті призвело до зниження обсягів переробки контейнерів на терміналі в Словаччині», – пояснив представник «Transcontainer».

TCS – єдиний актив «Transcontainer» цього профілю в Європейському союзі. «Transcontainer» у 2009 році підписав 15-річний договір оренди терміналу з ZSSK Cargo.

Раніше REUA писав, що Transcontainer запустив контейнерний поїзд з Угорщини в Китай повз Україну. Наприкінці жовтня 2019 року перший склад вийшов з терміналу Махарт, маршрут проходження поїзду перетнув Угорщину, Словаччину і Польщу, далі через прикордонний перехід Тереспіль / Брест пройшов колією 1520 до монгольсько-китайського кордону.

У грудні 2019 року державна залізнична компанія РЖД продала свою мажоритарну частку в інтермодальному операторі Transcontainer приватній вантажно-логістичній компанії Delo Group, в управлінні якої знаходяться інтермодальні термінали та портові споруди по всій Російській Федерації. У квітні 2019 уряд РФ схвалив продаж пакету акцій РЖД у Transcontainer на суму 50% плюс 2 акції, що контролювалося через UTLC ERA.