Крюківському вагонобудівному заводу (КВБЗ) дозволи виробництво дослідної партії з 6 дизель-поїздів ДПКр-3 по 3 вагони у складі кожного.
Міжвідомча приймальна комісія днями провела засідання щодо визначення долі нової розробки ПАТ «КВБЗ» – дизель-поїзда ДПКр-3.  Опрацювавши результати випробувань поїзда, експертні висновки, розрахунки, комплекти конструкторської документації, члени комісії  підписали акт про приймання нової продукції Крюківського вагонобудівного заводу – дослідного зразка тривагонного дизель-поїзда ДПКр-3 для регіональних пасажирських перевезень з двома привідними вагонами моделей 63-7083А, 63-7083А-01 та 63-7084А на візках моделей 68-7085 – привідний візок та 68-7090 – непривідний візок.

Висновок комісії – вагони дизель-поїзда та його візки відповідають чинним нормативним документам і вимогам технічного завдання.

Нагадаємо, новий дизель-поїзд ДПКр-3, створений Крюківським вагонобудівним заводом, від початку листопада проходив на Придніпровській залізниці низку випробувань – міцнісні, гальмівні, динамічні та інші.

Для виготовлення поїздів КВБЗ законтрактовав придбання силових установок та інших комплектуючих у європейських виробників, проте використати їх для виробництва нових поїздів не зможуть через те, що Укрзалізниця відмовилася від їхньої купівлі. У липні КВБЗ повідомив, що подасть до суду на Укрзалізницю за відмову купувати продукцію заводу — пасажирські вагони — попри укладений контракт. Свої вимоги завод оцінив у 1,4 мільярда гривень.