«Залізниця Молдови»Calea Ferată din Moldova» – CFM)  6 листопада підписала контракт на придбання 12 локомотивів General Electric Transportation основних в листопаді, але також депо після ремонту, повідомляє офіційний сайт компанії railway.md.
Вартість угоди, підписаної адміністрацією CFM і представниками компанії General Electric, сягнула 45 мільйонів євро. Перший локомотив буде поставлено до початку в 2020 року. Згідно специфікації контракту, локомотиви матимуть потужність двигуна – 2982 кВт і працюватимуть з дотриманням всіх стандартів зелених. Вони можуть використовуватися як для пасажирських, так і для вантажних перевезень, проте велика необхідність саме в вантажних складах.

Голова держпідприємства Юрій Топале також зазначив, що це перша закупівля локомотивів з моменту незалежності країни. Середній вік локомотивів, що нині знаходяться на балансі CFM, близько 40 років.

Тендер на закупівлю локомотивів був проведений у два етапи, і тільки з другої спроби було обрано переможця. Як відомо, на поставку локомотивів у Молдову претендували GE Transportation і Progress Rail.

Оновлення локомотивного парку є лише частиною великого і амбітного проекту з реструктуризації і реорганізації залізниці Молдови, що фінансується ЄБРР та ЄІБ. Загальна вартість проекту складає 110 млн євро, з яких 5 млн будуть запропоновані у вигляді грантів від фонду інвестицій для добросусідства (NIF).