Рішення про внесення змін до законодавчих актів, що регулюють сферу державних закупівель, прийнято розширеною нарадою вітчизняних виробників з представниками АТ «Укрзалізниця». Зокрема, мова йшла про питання реалізації програми з імпортозаміщення, укладання рамкових договорів, можливості розрахунків акредитивом. Необхідність законодавчої ініціативи, на думку учасників, покликана підвищити виробничі можливості підприємств та пришвидшить імпортозаміщення. Про це на своїй сторінці пише Андрій Рязанцев, директор з розвитку бізнесу АТ «Укрзалізниця»:
Прагнення зробити нашу країну виробничо незалежною та економічно сталою спонукало АТ «Укрзалізниця» розробити програму імпортозаміщення. У січні місяці 2019 року така програма буда презентована вітчизняним виробникам та постачальникам. На придбання товарів з каталогу імпортозаміщення було виділено 112 млн грн, на суму близько 93 млн грн було оголошено торги. АТ «Укрзалізниця», координуючи можливості вітчизняних підприємств для забезпечення технічного оновлення рухомого складу, зробила великий крок для зміцнення логістичного та виробничого сектору економіки. Майже за рік, спільними зусиллями, приблизно з 1000 позицій товару, які потребували імпортозаміщення, національним виробникам вдалося освоїти понад 600, решту – 400 зможемо закуповувати у вітчизняних підприємств вже найближчим часом.
Алгоритм передачі конструкторської документації для продукції, що потребує імпортозаміщення, підприємствам – виробникам опрацьований та перебуває на етапі впровадження підприємствами, повідомили в УЗ.Позначки: , ,