Українська компанія Global Ocean Link сумісно із польським оператором PCC Intermodal у квітні організували регулярний прямий контейнерний сервіс між Україною та Польщею, за допомогою якого протягом двох місяців було експортовано більше 300 TEU. Наразі поставки продукції здійснюються у обсязі 1,1-1,2 тис. тонн двічі на місяць, повідомляє інформаційний сервіс «Вантажні перевезення в Україні».

Вантажі відправляють повагонно (регіони відображені на мапі сервісу) у напрямку Мостиськи, де відбувається перестановка контейнерів на платформи колії 1435 мм; після цього поїзда вирушають до Польщі, Нідерланди, Бельгії та Німеччини.

Сервісом наразі користуються Побузький феронікелевий комбінат, підприємства групи Ostchem та інші. Зауважимо, що рух територією України здійснюється на платформах ЦТС «Ліски» та триває до трьох діб.

Після вивантаження в європейських країнах контейнери повертають в Україну з добривами, полімерами, какао-порошком, товарами народного споживання тощо.

Зараз Global Ocean Link працює над збільшенням частоти виходу потягів в рамках діючих сервісів та розширенням географії (серед країн Центральної Європи). У короткостроковій перспективі (протягом двох місяців) оператор планує розпочати маршрутні поставки зі станції Вінниця-вант. Водночас розглядається можливість запуску прикордонного контейнерного терміналу для прискорення процесу зміни платформ.