Американська компанія Wabtec разом із французьким національним оператором Fret SNCF і регіональним оператором RDT13 (Régie des Transports des Bouches du Rhône) запустили проект MONITOR для розширення вантажних залізничних перевезень у Європі.

MONITOR — коаліційний проєкт Французького залізничного транспорту майбутнього (4F), спрямований на розвиток сектору залізничних вантажних перевезень у Європі.

Проєкт передбачає встановлення датчиків на вагони для моніторингу та запобігання ризикам сходження з колії, несвоєчасного застосування гальм і зниження часу підготовки поїзда. Насамперед він зосереджений на чотирьох ключових технологіях, зокрема радіозв’язку між вагонами вздовж поїзда, моніторингу гальм і візків, а також тестування автоматизованих гальм.

Програма дасть змогу скоротити витрати на технічне обслуговування, а також допоможе Європейському Союзу втілити плани щодо досягнення вуглецевої нейтральності до 2050 року.

MONITOR фінансує Французька держава, він має бути завершений за три з половиною роки.

Перед оцінкою в реальних умовах на рухомому складі SNCF і RDT 13 компанія Wabtec розробить рішення відповідно до вимог консорціуму. Це також допоможе компанії Wabtec створити нові робочі місця у Франції.

«Проєкт MONITOR має потенціал змінити розвиток вантажного залізничного транспорту в Європі. Ми раді використати наш досвід інноваційних залізничних технологій для розробки повністю цифрових операцій вантажних поїздів», — прокоментувала президент Wabtec Global Transit and Freight Europe Ліліан Леру.

Про це повідомляє REUA з посиланням на Rail.insider

Позначки: , ,