Число відправлень поїздів з експортними вантажами Китаю зросло на 74% до 724, з імпортними вантажами до 508 поїздів.

У липні 2020 року число відправлень вантажних поїздів за міжнародними маршрутами Китай-Європа досягла 1232, що на 68% зросла в порівнянні з тим же місяцем попереднього року. Про це повідомляє Китайська державна залізнична корпорація (China National Railway Group Co – CNRG).

Цей показник три місяці поспіль перевищує рубіж в 1000 відправлень і п’ять місяців поспіль зберігає двозначне зростання, відзначили в CNRG. Поїзди перевезли у липні 113 тис. стандартних контейнерів вантажів  з приростом показника на 73 проц. в річному вираженні.

Попит на вантажоперевезення залізничними маршрутами Китай-Європа демонструє вибухове зростання у зв’язку з поступовим відновленням китайської економіки від наслідків епідемії COVID-19.

За даними CNRG в липні число відправлень поїздів з експортними вантажами зросло на 74% до 724 в річному обчисленні, в той час як поїздів з імпортними вантажами – на 60% до 508.

Залізничними маршрутами Китай-Європа в липні в цілому було перевезено 4,97 млн ​​одиниць протиепідемічних засобів вагою 39 тис. тонн.