В Азербайджані проводять валідаційні випробування вантажних локомотивів Prima T8 AZ8A. Тестування відбувається на головній вантажний транзитної лінії, нещодавно переведеній з 3 кВ постійного струму на 25 кВ змінного струму, повідомляє REUA з посиланням на ALSTOM

Alstom Prima T8 AZ8A

Фото з сайту Alstom

Гійом Тріттер, керуючий директор Alstom в Західній і Центральній Азії, називає це важливим етапом в проекті, який реалізується спільно з АТ «Азербайджанська залізниця» (ADY):

«Ми з ентузіазмом ставимося до початку валідаційних випробувань, які дозволять вивести наші локомотиви в комерційну експлуатацію в країні. Alstom пишається стратегічним партнерством з ADY, спрямованим на розвиток залізничної інфраструктури та збільшення пропускної спроможності вантажоперевезень в Азербайджані».

Нагадаємо, що у 2014 року ADY уклав з ТОВ «Електровоз құрастиру зауити» (Казахстан), який є спільним підприємством Alstom (з часткою 75%) і російського «Трансмашхолдингу» (25%), контракт на поставку 50 електровозів: 40 важких вантажних локомотивів Prima T8 AZ8A і 10 пасажирських локомотивів Prima M4 AZ4A.

Prima T8 AZ8A є аналогом казахстанського електровоза KZ8A, адаптованим для ADY.  На потужностях ЕКЗ в Казахстані Alstom виготовила вже 12-й локомотив Prima T8 AZ8A.

Перевезення електровоза серії AZ8A за № 0012  відбувалося в «холодному» режимі залізницею близько 2,5 тис. км до порту Курик, далі поромних судном через Каспійське море доставляється до порту Алят (Азербайджан), потім до станції Баладжари (Азербайджан). Всього доставка займає близько 10 днів. У планах – відправка ще 28 електровозів з Казахстану до Азербайджану з середньою періодичністю раз на місяць. Локомотивів змінного струму AZ8A планують експлуатуватися на вантажних перевезеннях за маршрутом Баку-Тбілісі-Карс.

Перший з вантажних локомотивів Prima T8 (AZ8A) був отриманий ADY в грудні 2018 року.

Prima T8 виробництва Alstom – один з найпотужніших електровозів в світі. Дана модель являє собою двосекційний локомотив з навантаженням 25 тонн на вісь, здатний транспортувати до 9 000 тонн і рухатися зі швидкістю 120 км/год, потужність встановленого двигуна при цьому 8,8 МВт.

AZ8A призначений для роботи при температурі від -25 ° C до 50 ° C. Завдяки модульній конструкції даний локомотив вимагає мінімального технічного обслуговування і забезпечує високий рівень надійності і низький рівень витрат протягом терміну експлуатації.

Модельний ряд Prima компанії Alstom охоплює всі сегменти ринку локомотивів (від великовантажних, вантажних і пасажирських перевезень до маневрових і колійних робіт). За останні 20 років по всьому світу було продано більше 3 200 локомотивів Prima (понад 4 600 секцій).