Компанія “Квадро-Центр”, яка спеціалізується на перевезеннях у критих вагонах, більше не буде закуповувати рухомий склад цього типу. Про це повідомив керівник компанії “Квадро-Центр” Олександр Ткачук, передає ЦТС. За його словами, через низьку оборотності цього типу вагонів в Україні їм нічого робити. Оборотність критого вагона становить близько 20 діб.
Фактично, в такому типі вагонів здійснюються перевезення третього класу вантажів, які спокійно переходять на автотранспорт. УЗ втрачає третій клас і, відповідно, гроші за перевезення“, – говорить керівник компанії.  
Олександр Ткачук зазначив, що в зв’язку з цим компанія буде в основному працювати на просторі 1520.
Перевезення за кордоном набагато швидше. В Росії, Казахстані, Білорусі швидкість більше“, – зазначив він.
Раніше, Олександр Ткачук розповідав, що “криті вагони – це про точкову роботу. Якщо піввагон, зерновоз – це більше маршрути, цілі склади, то криті вагони – це вагонними робота. Кожен вагон окремо завантажується, відправляється в окремому напрямку … Але і вартість вантажів, які перевозяться, також значна. Є й дешева група вантажів – сіль, цемент, мінеральні добрива … Як правило, в критих вагонах перевозиться продукція малого і середнього бізнесу, який не має свого лобі. Палетованих продовольчі і промтовари відправляють на експорт, також заходять імпортні вантажі: карбамід, крупи, папір і т.д. Криті вагони працюють на великих відстанях. Коли Україна була орієнтована на експорт в Росію, країни СНД і Середню Азію, вони користувалися популярністю і були в дефіциті. Зараз все вантажопотоки змістилися в бік портів, і критий вагон втрачає свою популярність. Якщо продукція вантажиться на порт, то її, в основному, вантажать на контейнер, щоб відразу поставити на судно. Тому, навіть якщо брати досвід інших країн, то перевезення в критих вагонах – це на великі відстані і не в бік моря”.Позначки: , ,