Час введення в дію нового Договору про надання послуг з організації перевезення вантажів залізничним транспортом вдруге відтерміновують. Щонайменше – на один місяць. Наразі проєкт Договору ще узгоджується з бізнес-асоціаціями, тоді як з моменту його публікації в новій редакції документ набуває чинності лише після 30 днів.

АТ «Укрзалізниця» провела розширений круглий стіл на тему формування оновленої концепції вантажних перевезень залізницею. У зустрічі взяли участь основні галузеві об’єднання та бізнес асоціації країни – ЕВА, АСС, ФРУ, Укрметалургпром, УЗА, СУП та інші. Більшість зауважень бізнесу вже раховано в тексті договору, переконує УЗ. Нове коло обговорення, уточнення пропозицій бізнесу.

Зауваження від бізнесу, вони всі виправленні й ми їх врахували, але по своєму, як ми це бачили. Ми договір готуємо до затвердження в нас, з подальшою публікацією. Давайте відпрацюємо це з кожним ще раз, по зауваженнях і як ми їх врегулювали”, – пояснив Роман Веприцький.

Раніше АМКУ визнав, що окремі умови проєкту Договору про надання послуг із організації перевезення вантажів залізничним транспортом можуть призвести до ущемлення інтересів замовників послуг. Тому рекомендував продовжити строк дії чинного Договору про надання послуг до моменту завершення доопрацювання нової редакції Договору з урахуванням зауважень та пропозицій до окремих його умов, наданих операторами ринку вантажних перевезень.

Наприкінці березня Укрзалізниця повідомила про перенесення темріну введення у дію Договору на 1 червня, а до того часу вона працює з усіма зверненнями та зауваженнями бізнесу й Антимонопольного комітету України щодо положень нового договору для прийняття виважених рішень, які максимально відповідатимуть інтересам учасників перевізного процесу.

Позначки: ,