Укрзалізниця готує вантажовідправникам абсолютно новий продукт для ефективної організації залізничної логістики за відчутно нижчими цінами, ніж ті, що діють сьогодні.

Так, Укрзалізниця запропонує вантажовідправникам знизити видатки на перевезення одночасно зі збільшенням глибини планування. Йдеться про можливість замовлення послуги перевезень у вагонах компанії на довгі терміни, при взаємній відповідальності за їхнє виконання обох сторін договору.

Від замовника вимагатиметься рівномірність відвантаження, від Укрзалізниці — забезпечення вчасної подачі вагонів, а у випадку замовлення графікових маршрутів — ще й гарантованого часу доставки вантажу.

Крім того, керівництво компанії, розуміючи складну ситуацію, що склалася на світових ринках, відповідально ставиться до своєї ролі найбільшого перевізника вантажів у країні, тому має намір запропонувати зниження вартості своїх послуг. Чим на довший термін замовлятиметься послуга, тим нижчою буде ціна за вагони. Перші пілотні проєкти планується розпочати у квітні—травні, а системну роботу з довгостроковими продуктами організувати впродовж півроку.

У підсумку вантажовідправники зможуть гарантовано отримувати заявлені вагони вчасно, формувати замовлення відразу на весь необхідний їм період, чітко планувати свою роботу, а Укрзалізниця зможе рівномірніше розподіляти ресурси, нівелюючи фактор сезонності, уникати періодів значного коливання попиту та пропозиції на ринку перевезень у вагонах.

Керівництво компанії впевнене, що такі дії допоможуть промисловості країни пережити кризові явища на світових ринках і забезпечити реалізацію української продукції. Крім того, це стане черговим кроком у наближенні продуктів Укрзалізниці до світових стандартів, розширюючи горизонт планування, а з ним і оптимізацію витрат виробників.

Позначки: , , ,