Укрзалізниця запрошує до участі у тендері на виконання робіт по Фазі І (електрифікація ділянки Долинська-Миколаїв). Відповідне оголошення оприлюднене на електронному майданчику для закупівель ЄБРР (платфома ECEPP).

Укрзалізниця шукає підрядника для виконання робіт з електрифікації, прокладки нової другої колії, розробки планування колій в межах станцій, а також модернізації системи блокування, сигналізації та зв’язку на станціях та на відкритих ділянках залізничної лінії Долинська – Миколаїв на півдні України до українських портів у Чорному морі.

Закупівлі підпадають під вимоги політики та правил ЄБРР щодо закупівель (https://www.ebrd.com/work-with-us/procurement/policies-and-rules.html), а також вимог Посібника ЄІБ щодо Закупівлі (https://www.eib.org/en/publications/guide-to-procurement.htm).

Організатори тендеру запевняють, що конкуурс відбудеться за абсолютно прозорими та зрозумілими правилами ЄБРР та ЄІБ. Його учасниками можуть бути як резиденти України, так і нерезиденти. За результатами тендеру Укрзалізниця планує закупити роботи з електрифікації ділянки Долинська-Миколаїв, що є частиною коридору Транс’європейської транспортної мережі (TEN-T) в межах України.

Фінансування проєкта «Електрифікація залізничного напрямку Долинська-Миколаїв-Колосівка» здійснюватиметься за залучені кошти ЄБРР та ЄІБ на загальну суму близько 366 млн євро з ПДВ.

Головною метою проєкту «Електрифікація залізничного напрямку Долинська-Миколаїв-Колосівка» є розвиток галузі залізничного транспорту України. Даний проєкт спрямований на підвищення пропускної спроможності та рівня безпеки на залізничному транспорті, покращення залізничного сполучення з портами України, що в свою чергу позитивно впливає на обсяги перевезень.

Наразі транспортними коридорами TEN-T перевозиться близько 80 % усіх транзитних вантажів. Оновлення його інфраструктури сприятиме зменшенню часу проходження вантажів територією України і, як наслідок, дозволить збільшити фінансові надходження компанії.

Посилання на оголошення оприлюднене на електронному майданчику для закупівель ЄБРР: https://ecepp.ebrd.com/delta/viewNotice.html?displayNoticeId=8177012

Позначки: , , , ,