Керівництво АТ “Укрзалізниця” детально вивчить питання виробництва вітчизняних електропоїздів на потужностях Київського електровагоноремонтного заводу.

Київський електровагоноремонтний завод (КЕВРЗ) випустив на маршрут Київ – Фастів відремонтований та модернізований електропотяг з восьми вагонів, про це написав голова правління АТ “Укрзалізниця” Володимир Жмак.

Що змінилося: нові зручні сидіння та кондиціонування кабіни машиніста, системи пожежної сигналізації та пожежогасіння, відеоспостереження, світлодіодне освітлення та інформаційні табло у всіх вагонах.

Керівництво АТ “Укрзалізниця” хоче вивчити питання виробництва вітчизняних електропоїздів на потужностях КЕВРЗ.

«Я знаю, що у заводу вже є напрацювання в цьому напрямку, і ми їх маємо детально вивчити. Компанія потребує масштабного оновлення парку приміських поїздів. Локалізація їх виробництва на нашому підприємстві дасть змогу розвивати машинобудівну галузь країни, збільшувати ВВП країни та забезпечити наших працівників роботою», — розповів Володимир Жмак.

Цьогоріч у червні перший заступник міністра інфраструктури України Дмитро Абрамович повідомив, що КЕВЗ розробляє проект вітчизняного електропоїзди з локалізацією близько 95%.

Станом на травень 2019 року в Україні знос електропоїздів становив 87,46% (91,63% – змінного струму і 83,73% – постійного струму); дизель-поїздів – 97,21%, рейкових автобусів – 26,5%.