Кабмін змінив склад правління «Укрзалізниці»

Кабінет міністрів на своєму засіданні 23 грудня вирішив подовжити повноваження голови правління «Укрзалізниці» Олександра Камишіна. Про це пише MINTRANS, посилаючись на власні джерела в уряді.

За інформацією видання, повноваження подовжили для 4 членів правління компанії – Ореста Логунова, Григорія Бойка, Євгена Лященка та Олександра Перцовського.

Водночас уряд звільнив члена правління УЗ Романа Черніцького. А також призначив нових членів – Євгена Шрамка та Павла Цубера.

Нинішній склад правління Укрзалізниці – призначено тимчасово, допоки загальні збори акціонерів компанії (за поданням нового складу наглядової ради) не ухвалять рішення щодо формування правління.

Нагадаємо, 17 грудня за результатами підсумкового засідання ТСК звернулася до уряду з рекомендацією не продовжувати контракт голови УЗ Олександра Камишіна. Перед тим Укрзалізниця відзвітувала, що у 2021 році отримає прибуток 250 млн грн. Компанія також оптимістично оцінила свої показники на 2022 рік.
На захист Олександра Камишина став міністр інфраструктури Олександр Кубраков, він запевнив, що вже найближчим часом Наглядова рада УЗ розпочне повноцінну роботу та запустить процес відбору правління.
Позначки: , ,