26 вересня 2019 року делегація АТ “Укрзалізниця” взяла участь в одній з найбільших міжнародних інвестиційних конференцій J.P. Morgan Emerging Markets Credit Conference. На заході близько 100 компаній-емітентів з ринків, що розвиваються, представили численним інвесторам свої здобутки та плани розвитку.

Голова правління Євген Кравцов та член правління Іван Юрик, які представляли Укрзалізницю, розповіли діючим та потенційним інвесторам про стратегічні плани компанії та результати діяльності впродовж останніх років.

«Якщо порівнювати фінансовий стан компанії з залізницею, то десь 2 роки тому ми пересіли зі стареньких локомотивів і зі швидкістю сучасних європейських експресів вийшли з дефолтного стану, випустили євробонди, стали потужним гравцем на ринку капіталу. Вчора якраз мали зустріч з інвесторами Європи, Ближнього Сходу, США», — повідомив Євген Кравцов.

Очільник УЗ наголосив, що цього року компанія була вперше представлена на J.P. Morgan Emerging Markets Credit Conference:

«Це туди їдуть інвестори з усього світу. А близько 100 компаній-емітентів з ринків, що розвиваються, представляють свої здобутки та плани розвитку. Якщо коротко: інвестори відзначають високі перспективи подальшого покращення умов фінансування для України та українських компаній. А це дуже добре, бо ми плануємо регулярну присутність на міжнародному ринку капіталу. Поговорили про підготовку законодавства щодо утворення конкурентного ринку залізничних перевезень».

Загалом Укрзалізниця провела зустрічі з близько 50 інвесторами з Європи, США та Азії. Інвестори високо оцінили останні транзакції Укрзалізниці на міжнародному ринку капіталу та відзначили високі перспективи подальшого покращення умов фінансування для України та українських компаній.

Нагадаємо, Укрзалізниця своєчасно та в повному обсязі погасила наступну частину єврооблігацій у сумі 150 млн дол. США, дебютний випуск яких відбувся у 2013 році, та виплатила черговий купонний дохід за ними.