Стартував процес закупівлі вантажних піввагонів для реалізації спільного проекту АТ «Укрзалізниця» та Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР), інформує прес-служба УЗ. Тендер відбуватиметься у дві стадії відповідно до принципів і правил банку із застосуванням електронного порталу закупівель для клієнтів ЄБРР – ECEPP.

Закупити згідно домовленності планують приблизно 4 500 вантажних піввагонів загального призначення (з люками) у три етапи: у 2019 році на першому етапі – 1000 вагонів (4 лоти), у 2020 році на другому етапі 1500 вагонів (5 лотів) та на третьому етапі 2000 вагонів (6 лотів).

Ілюстративне фото

Проект фінансується за рахунок кредитних коштів ЄБРР без державних гарантій та власних коштів АТ «Укрзалізниця». Сімдесят відсотків від контрактної ціни (без ПДВ) фінансуються за рахунок коштів позики ЄБРР, а тридцять відсотків – за контрактом фінансуються АТ «Українська залізниця». Для реалізації проекту передбачається надання кредитних коштів ЄБРР у розмірі 150 млн дол. США.

Повідомляється, що для участі в процедурі закупівлі компаніям необхідно зареєструватися на порталі ECEPP за посиланням: ECEPP.EBRD. Потенційні учасники, які зареєструвались у ECEPP та виявили зацікавленість у договорі, можуть отримати роз’яснення та додаткову інформацію від АТ «Укрзалізниця» через ECEPP.

Двостадійна тендерна процедура передбачає, що тендер на першому етапі буде складатися лише з технічної пропозиції без зазначення будь-яких цін, а на другому етапі подаватимуться комерційні пропозиції.

Найближчим часом планується зустріч з учасниками ринку з метою роз’яснення порядку проведення тендера та особливостей тендерної процедури.

Як вже писав REUA, в листопаді минулого року Укрзалізниця підписала з  ЄБРР довгострокову кредитну угоду з метою залучення $ 150 млн для придбання залізничного рухомого складу.  Але тоді, за інформацією ЄБРР, на кредитні кошти планувалося придбати близько 6500 нових напіввагонів загального призначення.