У 2019-2020 роках “Укрзалізниця” планує списати 7727 одиниць рухомого складу, які мають бути розібрані на підприємствах компанії і реалізовані як металобрухт.  Металурги пропонують УЗ організувати продаж списаних вагонів “на власних осях”, щоб здійснити переробку на своїх метпідприємствах.

За період 2019 рік – перший квартал 2020 року “Укрзалізниця” розібрала на металобрухт 1361 вантажний вагон, таку інформацію наводить ЦТС з посланням на УЗ.

При цьому в залізничні компанії зазначили, що при продажу металобрухту минулого року вагони і інший рухомий склад не реалізовувалися.

“Згідно з аналітичними даними, орієнтовна частка брухту, отриманого від рухомого складу (вид 4 і 501), становить 31,2%. Реалізований в 2019 році металобрухт був створений протягом попередніх трьох років”, – відзначили в компанії.

Щодо можливості розбирання на металобрухт 800-1000 вагонів/міс., на чому раніше акцентували в Об’єднанні металургійних підприємств України “Укрметалургпром”, в “Укрзалізниці” відповіли, що “для виконання зазначеного завдання сьогодні необхідно забезпечити ритмічні відвантаження металобрухту і систематичні поставки кисню, пропану і газоріжучого обладнання на підприємства”.

“Варіант продажу списаного рухомого складу без попереднього розукомплектування розглядався серед інших можливих, в тому числі і на засіданнях наглядової ради. За результатами обговорення наглядова рада відклала питання продажу рухомого складу”, – поінформували в АТ УЗ

У компанії додають, що правління Товариства прийняло рішення про списання в 2019-2020 роках 7727 одиниць рухомого складу, який в даний час проходить процедуру розбирання на підприємствах “Укрзалізниці” і потім буде реалізований як металобрухт.

Раніше, з метою підвищення ефективності процесу реалізації металобрухту, металурги пропонували УЗ організувати продаж списаних вагонів “на власних осях” для подальшої їх переробки з використанням трудових і технічних ресурсів відповідних метпідприємств.

Цьогоріч Укрзалізниця майже втричі збільшить продаж металобрухту.  Упродовж 2020 року заплановано до реалізації 276 тис. тонн, тоді як протягом 2019 року Укрзалізниця продала лише 97,212 тис. тонн брухту.