Задля збільшення локалізації виробництва, що сприятиме економічному зростанню України, Укрзалізниця планує переглянути свою інвестиційну програму та підтримати українських виробників, повідомляє прес-служба компанії.

«Українська залізнична галузь може бути чудовим партнером із розвитку економіки країни. Ми перебуваємо на порозі стратегічних змін, які сприятимуть виводу вітчизняних компаній на рівень прогресивних європейських виробників», — прокоментував член правління АТ “Укрзалізниця” Франтішек Буреш.

За його словами, в Укрзалізниці заплановано скоротити надмірні витрати та непрофільні активи, щоб звільнити необхідні джерела фінансування. Водночас інвестиційна програма компанії буде максимально переорієнтована на співпрацю з вітчизняними виробниками.

В Укрзалізниці сподіваються, що завдяки таким заходам збільшиться частка виробництва на базі українських підприємств нових локомотивів, запчастин, ключових комплектуючих, послуг з ремонту та проєктів модернізації.

 

Пан Буреш також нагадав, що для стимулювання інвестиційної діяльності та посилення захисту іноземних інвестицій в країні галузі потрібно отримати сильну державну підтримку, встановивши чіткі правила гри на ринку.

«Для цього необхідно ухвалити «Національну стратегію локалізації» для великих «Національних інвестиційних проектів» з прозорими правилами, розрахунками та методологією моніторингу. Це приверне більше іноземних партнерів для інвестицій в Україну, а отже, сприятиме створенню нових робочих місць і розвитку економіки держави», — резюмував він.