Ще більш суттєво Укрзалізниця збільшила обсяги перевезень вантажів у внутрішньому сполученні – на 21%

Укрзалізниця повідомляє, що за 29 діб листопада обсяги перевезення вантажів у всіх сполученнях склали близько 27 млн тонн, що на 7% більше відповідного періоду минулого року. Зокрема, у внутрішньому сполученні цей показник склав 13 млн тонн, що на 21% більше ніж у листопаді 2019 року, пише REUA з посиланням на інформацію компанії.

Це стало наслідком поліпшення основних показників експлуатаційної роботи, запевняють в Укрзалізниці. Так, у порівнянні з минулорічними показниками зросло середньодобове навантаження – до 788,5 тис. тонн (+8%), що становить 12,1 тис. вагонів (+7%).

Обіг вантажного вагона прискорено на 32,7% проти зазначеного періоду минулого року, нинішній показник – 7,76 доби.

Середньодобова дільнична швидкість вантажного поїзда зросла на понад 5% і склала 35,3 км/год.

Експлуатаційні показники локомотивного парку також зазнали змін:  збільшився показник середньодобового пробігу локомотива до 451 км (+5,1%), середньодобова продуктивність локомотива склала 1 201 тис. ткм брутто, або + 4,3% до минулого року.

За словами директора з комерційної роботи і логістики АТ «Укрзалізниця» Іраклія Езугбая, нині державний перевізник відмовився від пріоритизації перевезень, це дозволило збільшити обсяги навантажень:

«Вже немає ситуації, коли хтось на станції вирішує, буде їхати той чи інший вантаж, чи ні. Зараз всі вантажовідправники знаходяться в рівних умовах. Сьогодні ми перевозимо 100% від заявлених вантажів і маємо плани тільки нарощувати темпи і обсяги перевезень», – зазначив він.

Раніше повідомлялося, що Укрзалізниця працює над збільшенням вантажообігу і частки власних вагонів на ринку. В наступному році компанія планує збільшити частку власних вагонів на ринку до 35-40%.

Позначки: , , , , , ,