“Укрзалізниця” веде переговори з німецькою компанією IPC Business UG про організацію протягом найближчих місяців регулярного контейнерного поїзда з Києва в Лейпциг, повідомив глава УЗ Євген Кравцов на виставці Transport Logistic 2019 (Німеччина), повідомляє Інтерфакс Україна.

Зараз ведемо переговори з компанією IPC Business UG, яка висловила готовність протягом найближчих місяців організувати спільно з нами регулярний контейнерний поїзд Київ-Лейпциг“, – цитує Кравцова прес-служба “Укрзалізниці”.

Крім того, як зазначив глава УЗ, в ході виставки було розглянуто низку проектів зі збільшення перевезень з Китаю до України, а також транзитом через Україну до країни Євросоюзу.

За словами Кравцова, зокрема, китайська асоціація CCTA і Chengdu International Railway Service Co., Ltd підтвердили готовність в липні 2019 року організувати поїзд з Китаю до Польщі з поверненням по маршруту Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту (ТМТМ).

Як повідомлялося, АТ “Укрзалізниця” і ДП “Залізниця Молдови” в липні 2019 року мають намір запустити контейнерний поїзд між Україною та Молдовою.

Контейнерні перевезення “Укрзалізниці” в 2018 році склали 334 963 TEU, що на 13% більше обсягу 2017 року. Збільшення відбулося у всіх видах повідомлень: транзитному – на 24%, експортний – на 17%, внутрішньому – на 11% і імпортному – на 8%.