Укрзалізниця за 2019 рік сплатить до бюджету – не 50%, а 30% як дивіденди.

Кабінет Міністрів України зменшив норматив відрахування частки прибутку, що спрямовується на виплату дивідендів Акціонерного товариства “Українська залізниця” за 2019 рік,  з 50% до 30%.

Згідно з постановою, “Укрзалізниця”, “Ощадбанк” і “Державний експортно-імпортний банк” повинні сплатити в бюджет 30% дивідендів замість 50%, які місяць тому затвердив для них Уряд.

Як повідомлялося, 4 грудня 2019 року Кабінет міністрів України затвердив норматив виплати дивідендів за 2018 рік для АТ “Укрзалізниця”, ПрАТ “Укргідроенерго” та ПрАТ “Об’єднана гірничо-хімічна компанія” (ОГХК) в розмірі 90% від прибутку замість 30%.

Іван Юрика, т.в.о. голови правління АТ “Укрзалізниця” вказував, що компанія немає ресурсу для інвестицій у основні фонди. Джерелом могли б стати власні кошти товариства, у разі зменшення % дивідендів, що сплачує компанія.

Раніше Promgruz писав, що з початком карантинних обмежень, від 11 березня 2020 року “Укрзалізниця” припинила госпдіяльність, що негативно вплинуло на її фінансово-економічні показники. За підсумками січня-березня 2020 року АТ “Укрзалізниця” отримало збиток у розмірі 7 млрд грн. Міністерство інфраструктури пропонує встановити для “Укрзалізниці” базовий норматив відрахування частки прибутку, що спрямовується на виплату дивідендів за результатами господарської діяльності в 2019 році, в розмірі 30% (в даний час – 90%).

 

 

Позначки: ,