Відновлення лінії Лімерік – Фойнс для відновлення вантажних перевезень має розпочатися у лютому після того, як Іарнрод Ейріанн уклав із John Sisk & Son контракт на перший етап робіт.

42-кілометрову лінію було закрито для пасажирських перевезень у 1963 році, а останні комерційні вантажні перевезення були відправлені у 2000 році.

Глибоководний порт Шеннон-Фойнс входить до основної мережі ЄС TEN-T, і повторне відкриття залізниці є ключовим елементом стратегії Ярнрода Ейріана, спрямованої на значне збільшення залізничних вантажних перевезень до 2040 року.

Перший етап проекту реабілітації вартістю 65 млн євро фінансується Міністерством транспорту та включає розчищення від рослинності, оновлення колій та полотна, ремонт чи заміну мостів, оновлення залізничних переїздів та заміну огорож. Завершення планується до кінця 2024 року.

Другий етап буде включати сигналізацію та телекомунікації, відеоспостереження на залізничному переїзді та роботи на верфях у Лімериці та Фойнсі. За умови фінансування лінія може бути відкрита у 2025 році.

Проект «відновить зв’язок між залізничними та морськими перевезеннями та сприятиме стійкому транспорту за рахунок зміцнення вантажних перевезень залізницею та морем», — заявив генеральний директор John Sisk & Son Пол Браун.

Про це повідомляє REUA з посиланням на Railway Gazette Group

Позначки: , ,