Процес проведення інтерв’ю з претендентами на посаду голови правління АТ “Укрзалізниця” має бути завершений в липні. Після цього наглядова рада УЗ передасть свої рекомендації з приводу відібраних кандидатів до Кабінету міністрів. Про це йдеться у матеріалі ЦТС.

Як повідомив голова наглядової ради АТ УЗ Шевкі Аджунер:

“У нас вже є великий прогрес. Як ми очікували, до цього конкурсу був великий інтерес не тільки в Україні, але і в інших країнах. 115 кандидатів пройшли кваліфікацію. У наглядової ради є чіткі критерії відбору, за якими і відбувається відбір кандидатів, і компанія “Бойден” справила відбір канди датів, виходячи з цих чітких критеріїв. ми хотіли б зробити цей процес комплексним, для того щоб гарантувати, що ми підібрали найкращих кандидатів. “Бойден” з цього великого списку кандидатів підібрав досить широкий шорт-лист, з якими ми будемо проводити інтерв’ю”, – заявив Аджунер.

“В процесі цього відбору в тій мірі, в якій нам буде дозволяти логістика в зв’язку з вірусом, ми постараємося провести з кожним інтерв’ю особисто. Карантинні норми накладали определенуе обмеження, тому ми змушені були проводити їх онлайн. Ми плануємо завершити процес інтерв’ю з кандидатами в липні “, – додав він.

За словами голови наглядової ради УЗ, після цього наглядова рада озвучить свої рекомендації з приводу кандидатів Кабінету міністрів, який є основним власником УЗ, і остаточне рішення буде за Кабміном.

“Ми хотіли бачити людей, які мають досвід трансформації великих компаній, і важливим критерієм є знання української або російської мови”, – додав член наглядової ради Олег Журавльов.

У компанії “Бойден”, яка забезпечує відбір кандидатів відмовилися коментувати, що з’явився раніше в ЗМІ шорт-лист кандидатів на посаду глави УЗ.

“Ми зацікавлені, щоб всі кандидати були зацікавлені в конкурсі до кінця. Коли їх прізвища розголошуються в пресі … Це непристойно з нашого боку коментувати. Ми не будемо коментувати список”, – зазначив представник компанії.

Олег Журавльов додав, що чітких етапів відбору немає – “є послідовність”.

“Консультант сформував шорт-лист і надав його на розгляд номінаційного комітету наглядову раду. Ми, відповідно до нашого положення про конкурсний відбір, повинні провести інтерв’ю з кожним кандидатом і зрозуміти, наскільки вони відповідають з нашого боку цим критеріям. Зараз ми проводимо ці зустрічі онлайн . Але коли з шорт-листа ми зробимо дуже тонке список, ми вважаємо, що потрібно буде обов’язково провести з кожним з них особисте інтерв’ю. Тому ми чекаємо, коли можна буде провести особисті інтерв’ю. Сподіваємося, що в середині-кінці липня ми зможемо це зробити “, – сказав Журавльов.

В “Бойден” в свою чергу додали, що, оскільки в період карантину введені обмеження по зарплаті для топ-менеджменту УЗ, це також накладає свої обмеження: “Неможливо провести інтерв’ю з кандидатами, поки не будуть зняті обмеження по заробітній платі. Зарплата в 47 тис. грн, яка зараз встановлена, є неконкурентною, особливо, що стосується іноземних кандидатів”.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ з’явився список з 7 кандидатів, які нібито є головними кандидатами на посаду глави “Укрзалізниці”.

У список потрапили Петро Чернишов, Якуб Карновськи, Олег Прохоренко, Сергій Корецький, Володимир Владимиров, Володимир Жмак і Ростислав Шурма. З короткими біографіями і думками самих потенційних кандидатів можна ознайомитися в спеціальному матеріалі ЦТС.

Позначки: , , , ,