Головою правління – директором ПАТ “Крюківський вагонобудівний завод” (КВБЗ) з 1 жовтня поточного року призначений Максим Крамаренко, який займав посаду заступника глави правління – технічного директора підприємства. Таке рішення прийняла наглядова рада товариства 27 вересня, передає БізнесЦензор з посиланням на Інтерфакс-Україна. Відповідні записи опубліковані КВБЗ в системі розкриття НКЦБФР.

Іншим своїм рішення наглядова рада компанії звільнила з посади голови правління-директора Анатолія Шабалу “за власним бажанням у зв’язку із закінченням терміну дії трудового договору (контракту) щодо виходу на пенсію”.

Шабала очолював підприємство з травня 2014 року, а Крамаренко, згідно з публікацією, призначений керівником на термін до 26 квітня 2020 року.

Наглядова рада ПАТ “КВБЗ” також призначила на посаду технічного директора (і члена правління) Олексія Гречкина, протягом останніх п’яти років працював заступником головного конструктора і головним конструктором пасажирського моторвагонного рухомого складу КВБЗ.

КВБЗ є єдиним в СНД підприємством, що має налагоджене і діюче виробництво двох видів вагонів – пасажирських і вантажних (вагони-платформи, цистерни, вагони бункерного типу, піввагони). Також випускає регіональні дизель-поїзда, швидкісні міжрегіональні поїзди локомотивної тяги, запасні частини і візки для вантажних вагонів.

Як повідомлялося, в 2018 році “Крюківський вагонобудівний завод” збільшив чистий прибуток на 46,7% до 2017 року – до 487,25 млн грн, чистий дохід – на 43,3%, до 5,5 млрд грн.

За даними НКЦБФР на другий квартал 2019 року в числі акціонерів ПАТ – естонські AS Skinest Finants (25% статутного капіталу) і Osauhing DELANTINA (25%), OW Capital Management GmbH (Австрія, 25%) і зареєстрована у Великій Британії Transbuilding Service Limited (на 23 вересня 2019 року – 20,06508%).

У той же час бенефіціарними власниками (контролерами), сукупно володіють більш 90% акцій компанії, є голова наглядової ради В. Приходько, Приходько Н.В. (збігається з ініціалами дружини голови наглядової ради), а також естонський бізнесмен Олег Осиновский і голова ради директорів російського виробника вагонів “Завод металоконструкцій” (Саратовська обл.) Станіслав Гамзалов.