Олександра Закірбаєва призначено новим генеральним директором ПрАТ «Дніпровагонмаш»

Рішенням наглядової ради новим Генеральним директором ПрАТ «Дніпровагонмаш» призначений Олександр Ренатович Закірбаєв, раніше він очолював МП «Дніпродзержинський сталеливарний завод».

Завдання поставлене наглядовою радою новому керівнику – реалізувати стратегію інноваційної моделі розвитку підприємства. Зокрема, він має використати синергію ПрАТ «Дніпровагонмаш» та дочірнього МП «Дніпродзержинський сталеливарний завод», щоб зміцнити провідні позиції компанії на ринку вантажного вагонобудування і ливарних технологій.

Повідомляється, що колишній гендиректор Олег Корнецький “покинув компанію у зв’язку із закінченням терміну дії контракту”.

Як раніше писав REUA, ПрАТ «Дніпровагонмаш» у першому кварталі 2020 року отримало чистого збитку 28,03 млн грн проти чистого прибутку 61,58 млн грн за аналогічний період роком раніше. З 22 липня компанія почала закрите розміщення облігацій чотирьох серій на загальну суму 200 млн грн терміном обігу п’ять років.

ПрАТ «Дніпровагонмаш» одне з найбільших підприємств спеціалізуються на проєктуванні та виробництві вантажних спеціалізованих, магістральних і промислових вагонів: освоєно виробництво більше 160 моделей рухомого складу з річною потужністю випуску продукції до 9 000 вагонів з можливістю виготовлення до 5 видів різного рухомого складу одночасно. З 2018 року підприємство надає послуги деповського та капітального ремонту всіх типів вантажних вагонів.

Власники акцій ПрАТ «Дніпровагонмаш» – зареєстровані на Кіпрі Т.A.S. Overseas Investments Limited і Sertaco Limited володіють відповідно 51,5256% і 46,2938% . У числі афілійованих з “Агро Плюс Експо” осіб вказані Sertaсo Limited (володіє більше 27,435% акцій “Дніпровагонмашу”), ТОВ “Алькантара Інвест” (18,858%), ПрАТ “Страхова група” ТАС “(більше 2,9%), кіпрська Alkemi Limited (2,18%), фінкомпанія “Центр фінансових рішень” (1,3%) і ТОВ “Центр фінансових рішень” (0,6%). ТОВ “Агро Плюс Експо” після придбання домінуючого пакету володіє 42,633%.

Всі компанії об’єднує фінансово-промислова група “ТАС” Сергія Тігіпка, яка контролює підприємство “Дніпровагонмаш.

Позначки: ,