16 – 18 березня 2020 року відбувся перший візит делегації представників Міжнародної асоціації «Транскаспійський міжнародний транспортний коро маршрут» (TITR / Середній коридор) до Королівства Марокко.

У рамках цієї місії відбулися зустрічі з представниками транспортного та логістичного секторів Марокко. Під час цієї зустрічі Аділ Бахі розповів про сучасний стан транспорту та логістики, а також про нові проєкти розвитку транспортного сектору Марокко, що включає будівництво нових портів, залізничних ліній та швидкісних доріг. Натомість представники Асоціації TITR презентували транспортний потенціал Середнього коридору, а також представили існуючі послуги TITR.

Того ж дня відбулася зустріч з Мохаммедом Юсфі, генеральним директором Марокканського агентства розвитку логістики (AMDL). Під час переговорів сторони презентували свої інфраструктурні можливості та обмінялися думками у сферах взаємовигідного співробітництва, зокрема, щодо перспектив використання Середнього коридору в якості вантажоперевезень між країнами Північної Африки та Казахстаном, Середньою Азією та Китаєм.

Візит підтвердив великий потенціал та взаємний інтерес до майбутніх спільних проектів учасників TITR та транспортного та логістичного секторів Королівства Марокко. Поточні взаємні торговельні відносини між Казахстаном та Королівством Марокко, а також його розвиток та зростання в майбутньому після очікуваного відкриття Посольства Казахстану в Королівстві Марокко є перспективними передумовами використання Середнього коридору в умовах збільшення вантажних перевезень між країнами Північної Африки та Середньої Азії.