«Transcontainer» запустив перший контейнерний поїзд з Будапешта (Угорщина) в Цзинань (КНР). Перший склад пішов з терміналу Махарт 26 жовтня. По маршруту проходження поїзд перетне Угорщину, Словаччину і Польщу, далі через прикордонний перехід Тереспіль / Брест пройде по колії 1520 до монгольсько-китайського кордону, повідомляє SeaNews

Планований час в дорозі – 18 діб, в складі поїзда 41 40-футовий контейнер. Номенклатура вантажів – пиломатеріали та меблі. Регулярність відправлення поїзду поки визначається.

Павло Шанайца,  керуючий директор TransContainer Europe, GmbH, прокоментував подію:

«Контейнерний сервіс на цьому маршруті з Угорщини в Китай є для ПАТ «Transcontainer» новим і дуже перспективним, особливо з урахуванням активного розвитку взаємодії наших підрозділів безпосередньо з представниками бізнесу в провінції Шаньдун Китайської Народної Республіки, де в Циндао також буквально днями було відкрито ще один додатковий офіс TransContainer Freight Forwarding (Shanghai). У жовтні цього року вже пройшов організований «Трансконтейнер» контейнерний поїзд призначенням з Китаю в Будапешт з вантажами з провінції Шандунь. Ми відзначаємо також особливу увагу і підтримку в реалізації цього проекту з боку наших європейських партнерів, що сприятливо позначається на роботі по досягненню нашої спільної мети встановлення графіка регулярного курсування поїздів між провінцією Китаю та Угорщиною».