Рейтинг компаній-операторів 2018 року, які відправили найбільшу кількість вагонів з зерновими вантажами на адресу морських портів, опублікував Зерновоз.

У цей список увійшли великі вертикально-інтегровані агрохолдинги, такі як Кернел і Нібулон. Однак варто зауважити, що в десятку найбільших відправників також потрапили і транспортно-експедиторські компанії, які широко відомі на ринку перевезень. Такі як ТОВ “Укртранслогістіка 2”, а також ТЕП “Транско” і ТЕП “Вертикаль”, які є найбільшими операторами логістичних послуг на ринку залізничних перевезень в Україні. У представлений рейтинг увійшли компанії з відправленнями більше 5 тис. вагонів і обсягами транспортування зернових залізничним транспортом понад 400 тис. тонн.

Укладачі рейтингу зауважують, що глобальна маршрутизація по всій мережі УЗ фактично обмежила доступ невеликим агрокомпаніям до інфраструктури для здійснення відвантажень зерна з більшості елеваторів і станцій, які не є маршрутними. Як наслідок, від учасників ринку неодноразово надходили скарги про те, що такі підприємства перебувають у нерівних конкурентних умовах з великими агрохолдингами, які володіють великими маршрутними елеваторами і мають регулярний доступ до залізничної інфраструктури. Багато вантажовідправників у 2018 році, в самий пік зернового сезону були змушені доставляти значні обсяги зернових вантажів до морських портів автотранспортом за вищими тарифами. Сюди можна віднести і зростання сегменту “подвійної перевалки” – переміщення з малих складів на маршрутні елеватори для відправки. Ринок шукав шляхи виходу з критичної ситуації з логістикою доставки вантажів, залучаючи з кожним місяцем все більшу кількість великовантажного автотранспорту.

Позначки: , ,