Talgo поки що обрав дві локації –  Честерфілд (Англія) та Лонгнед (Шотландія) серед запропонованих 30 місць, які розглядаються як потенційні об’єкти для британського заводу з виробництва рухомого складу, повідомляє  Railjournal. Остаточне рішення буде відоме у середині листопада.

Карлос де Паласіо, президент компанії Talgo:

– Створення виробничого підприємства в Британії є значною частиною майбутньої стратегії Talgo. Нашою метою Talgo є створення справжнього виробництва, а не складання з деталей, зроблених в інших країнах. Це означає, що ми будемо використовувати матеріали та досвід Великобританії. Це зберігає більше грошей у британській економіці, і створює більш кваліфіковані довгострокові робочі місця.

Де Паласіо говорить, що Talgo також прагне розробити британський центр тестування, щоб забезпечити безперебійне і бездоганне введення нових поїздів у експлуатацію.

Talgo є одним з п’яти учасників, які борються за контракт на суму 2,75 млрд. фунтів стерлінгів з поставки мінімум 54 потягів здатних працювати на швидкості 360 км/год для роботи на першій фазі високошвидкісної лінії Великої Британії HS2, що зв’яже Лондон та Бірмінгем.

Bombardier Transportation та Hitachi Rail домовилися об’єднати свої зусилля для участі у тендері разом із Alstom та Siemens, а HS2 Ltd також запросив CAF приєднатися  до участі у тендері.

Очікується, що контракт буде підписаний наприкінці 2019 року, з умовою що поїзди мають бути введені у експлуатацію до 2026 року.