Зниження рейтингу відбулося через війну, яку веде росія на території України.

Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings знизило рейтинг АТ “Укрзалізниця” з рівня “CCC+” до “ССС” та помістило його до списку CreditWatch із негативним прогнозом. Про це пише REUA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Російсько-український конфлікт продовжує створювати значні ризики для економічного зростання України, фінансової стабільності, зовнішньої позиції та державних фінансів, збільшуючи ризик нестачі ліквідності на суверенному рівні“, – наголошується в повідомленні агентства.

S&P бачить невизначеність щодо здатності уряду України продовжувати надавати постійну фінансову підтримку “Укрзалізниці” і вважає, що активи компанії знаходяться під загрозою подальшого пошкодження та, можливо, виведення з ладу, що вплине на її здатність генерувати грошові потоки. Відповідно до релізу рейтингового агентства, з введення початку військового стану УЗ отримала 12 млрд грн державного фінансування.

Таким чином, ми вважаємо, що ризик того, що УЗ зіштовхнеться з тиском ліквідності протягом наступних 12 місяців, збільшився. В результаті ми знизили рейтинг УЗ з “CCC+” до “CCC” і помістили його до списку CreditWatch з негативним прогнозом“, – зазначається у повідомленні.

Агентство сумнівається у здатність УЗ погасити борг без додаткового державного втручання або значного скорочення операційних витрат УЗ. На думку аналітиків S&P, ймовірно, компанії доведеться реструктурувати свій графік платежів або оголосити дефолт із виплати боргу протягом 12 місяців. Водночас у S&P визнають, що майбутні платежі “Укрзалізниці” в 2022-2023 є невеликими (125 млн  дол. у найближчі 12 міс., у тому числі 36 млн дол. у липні цього року) і наступний великий платіж припадає тільки на 2024 рік.

Ми запозичали гроші як компанія, не маючи державних гарантій, – пояснюв ситуацію в ефірі 24 каналу член наглядової ради АТ “Укрзалізниця” Сергій Лещенко. Він переконаний, що всі розуміють важливість Укрзалізниці і “ніхто не дасть компанії померти”:

Компанія буде звертатися до міжнародного політичного керівництва щодо розуміння ролі Укрзалізниці, щоб отримати допомогу. А рейтинги – це очевидно, що вони знижуються за таких обставин. Але на життєдіяльності компанії це жодним чином не позначається. Рейтинги потрібні для фондового ринку. Ми зараз отримуємо кошти ЄБРР, які незалежать від рейтингів.

Лещенко запевняє, що національний перевізник не в критичному стані, але завершить рік зі збитками. Він нагадав, що наразі компанія позбавлена доступу до ключової гілки вантажних перевезень в напрямку залізорудних басейнів та морських портів.  Через скорочення вантажних перевезень зменшується дохідна частина. Крім того Укрзалізниця у збиток тривалий час безкоштовно здійснювала пасажирські перевезення.

Нині збитки великі, але я не буду називати конкретних цифр, щоб уникнути не створювати додаткового тиску на компанію.

Позначки: ,