Компанія Метінвест інвестувала в оновлення техніки понад 30 млн гривень.

Північний ГЗК ввів в експлуатацію двосекційний магістральний тепловоз 2ТЕ 10М, який прибув після капітального ремонту з Латвії, повідомляє REUA з посиланням на Перший Криворізький.

Під час капремонту у двох секціях відремонтовані всі основні вузли і агрегати. Для ефективної роботи тягової машини відновили дизель, електро-і допоміжне обладнання. Капітально відремонтували кузов, головну раму і візки з колісними парами. Для комфорту машиністів кабіну заново засклили, встановили кондиціонер, антивібраційні крісла і побутові прилади.

Відновлювальні роботи проходили на профільному локомотиворемонтний завод в місті Даугавпілс (Латвія). Наразі тут ремонтується ще одна тягова машина комбінату.

Генеральний директор Північного ГЗК Андрій Скачков зазначає, що роботи з відновлення залізничної техніки триватимуть і наступного року:

«Для ефективної роботи комбінату розроблено стратегію відновлення залізничної техніки. Щорічно на ремонтні заводи України і Європи ми відправляємо тепловози, електровози, думпкари, щоб продовжити термін їх експлуатації, створити на робочих місцях безпечні та комфортні умови праці. Тільки в 2020 році на капремонти обладнання, будівель і споруд комбінат направив 890 млн гривень. Роботи по оновленню залізничної техніки плануємо продовжити в наступному році».

Раніше REUA писав, що Метінвест модернізує свої локомотиви в Латвії. Також підприємство реалізує програму ремонтів для ADY (Азербайджанської залізниці).

Нагадаємо, що у лютому 2018 року Даугавпілський локомотиворемонтний завод (Skinest Rail) отримав від АТ “Укрзалізниця” атестат на проведення поточних, середніх і капітальних ремонтів 14 – тобто практично всіх існуючих серій тепловозів, що працюють на колії 1520 мм.

Skinest Rail – міжнародний залізничний концерн, який надає кваліфіковані послуги в галузі залізничного транспорту і будівництва. Він має підприємства в Естонії, Латвії, Литві, Україні, Росії, Польщі, Грузії, Казахстані, Фінляндії та Хорватії.

Skinest Grupp – материнська компанія холдингу, що була заснована ще в 2005 році Олегом Осиновським. До складу Skinest Group входять Skinest Rail, Skinest Finants, Skinest Ehitus…

До речі, AS Skinest Finants та її засновник Олег Осиновський є акціонерами ПАТ “Крюківський вагонобудівний завод”.

За даними НКЦПФР на четвертий квартал 2019 року в числі акціонерів ПАТ “Крюківський вагонобудівний завод” – естонські AS Skinest Finants (25% статутного капіталу) і Osauhing DELANTINA (25%), OW Capital Management GmbH (Австрія, 25%) і зареєстрована у Великій Британії Transbuilding Service Limited (на 23 вересня 2019 року – 20,06508%).

У той же час бенефіціарними власниками (контролерами), сукупно володіють більш 90% акцій компанії, є голова наглядової ради В. Приходько, Приходько Н.В. (збігається з ініціалами дружини голови наглядової ради), а також естонський бізнесмен Олег Осиновський і голова ради директорів російського виробника вагонів “Завод металоконструкцій” (Саратовська обл.) Станіслав Гамзалов.