Послуги з перевезення вантажів у вагонах Укрзалізниці реалізовуватимуться лише через майданчик ProZorro.Продажі, заявив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов. Такий механізм дозволить абсолютно прозоро розподіляти вантажні вагони компанії між клієнтами, переконує на своїй сторінці у соцмережі очільник УЗ Євген Кравцов:
«Впевнений, що після того, як 100 % послуг наших вантажних вагонів можна буде замовити виключно через ProZorro.Продажі, ми більше не почуємо про корумпованих керівників станцій, що беруть хабарі за подачу порожніх вагонів».
Для реалізації цієї ініціативи представники Укрзалізниці мають узгодити низку технічних питань з розробниками програмних продуктів від та ProZorro.Продажі.
«Нам потрібно передбачити не лише продаж послуги за ринковою ціною, а й подальше розміщення цих маршрутів у нитці графіка, враховуючи потужності станцій та пропускну здатність колії, у тому числі в портах. І ці процеси не зможе забезпечити система Прозорро. Для цього потрібен наш програмний продукт, що дозволяє результати проведених торгів перенести на загальну карту перевезень. Ми його маємо і вже протестували під час формування зернових маршрутів», — розповів Євген Кравцов.
Нині Укрзалізниця реалізує значну частину своїх вагонів через ProZorro.Продажі – у листопаді 2019 року через електронну торгову систему УЗ реалізує 30% піввагонів, 26% цементовозів та 11% зерновозів. Послуги з перевезення вантажів пропонуються графіковими та вагонними відправками. Вперше на ProZorro.Продажі Укрзалізниця вийшла в грудні 2018 року.Позначки: , , ,