Каунаський інтермодальний термінал відкритий для комерційного руху коридором Rail Baltica, що дозволить розвивати вантажну логістику вздовж нового коридору

19 липня до Каунаського інтермодального терміналу (KIT) європейською залізничною колією прибув перший поїзд з Нідерландів. Таким чином, KIT став найбільш північно-східною точкою європейської залізничної системи, до якої можна дістатися за допомогою рухомого складу європейського стандарту, повідомляє компанія.

З огляду на дії, спрямовані на забезпечення інфраструктури з параметрами проєкту Rail Baltica Global на ділянці між польсько-литовським кордоном та Каунасом, використання вже наявної інфраструктури дозволяє розпочати первинні вантажні перевезення ще до того, як буде розроблена повна інфраструктура Rail Baltica Global Project.

Проєкт фінансується на 85% за рахунок структурних фондів ЄС. Постійна підтримка проєктів інституцій ЄС свідчить про те, що Rail Baltica – це більше, ніж залізнична інфраструктура, –  зауважує Кароліс Санковскі, генеральний директор LTG Infra,  – це економічний коридор, який сприяє регіональним зв’язкам:

«Я задоволений професіоналізмом колег. Безумовно, досвід, накопичений цим проєктом, сприятиме подальшому будівництву Rail Baltica відповідно до зобов’язань”.

Агніс Дріксна, виконавчий директор та голова правління RB Rail AS, спільного підприємства Rail Baltica, розраховує, що комерційна експлуатація європейської колії від польсько-литовського кордону до Каунаса дозволить розпочати розробку початкової бізнес-аргументації щодо довгострокового розвитку вантажної логістики вздовж коридору Rail Baltica:

«Оскільки вже розробляється понад 640 км магістралі, розпочато розробку залізничних систем і розпочато подальші закупівлі будівництва магістралі, я рада бачити, що можна буде оголосити про проєктні закупівлі для вирівнювання Глобального проєкту на ділянках між Каунасом та польсько-литовським кордоном і між Каунасом – Вільнюсом вже цього року. Це важливий день для країн Балтії та конкретний доказ можливих досягнень за допомогою Європейського механізму з’єднання Європи”.

Позначки: , , , ,